Пламен Георгиев вече не е прокурор

14:24, 02 окт 19 / Политика 25 2119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи Пламен Георгиев като прокурор, предаде БГНЕС. За оставката гласуваха с пълно ефинодушие всички 9 присъстващи членове на колегията. На заседанието не присъства главният прокурор Сотир Цацаров.

Решението влиза в сила от днес.

Правителството назначи бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е взето на закрито заседание на 9 август.

Пламен Георгиев подаде оставка като прокурор, заминава за Валенсия 

Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която - според Столична община, има построени незаконни постройки. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той.

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август, решиха съдебните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама