София Владимирова: От 80 години БНР не е спирало

17:58, 02 окт 19 25 3704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''От 80 години Българското национално радио не е спирало.'' Това заяви председателят на СЕМ София Владимирова в предаването "Лице в лице" по bTV.

''Подобно спиране сигнала на "Хоризонт" е безпрецедентно. Очевидно не става дума за профилактика. Две от институциите, които направиха проверки, установиха, че технически проблем не е имало. Продължават да текат проверки и бих се въздържала от коментар, добави Владимирова.''

Шефовете на БНР и БНТ да обяснят защо искат по-високи бюджети за догодина

"Ние се срещнахме с редколегията, защото те поискаха среща, и още на 16 септември изслушахме генералния директор на БНР. Но все още нямаме информация защо беше спрян сигнала на "Хоризонт" и не знаем кой носи отговорност за това", добави тя.

"Ако генералният директор на БНР Светослав Костов не си подаде оставката до края на тази седмица, следващата седмица ще бъде вкарано решение за предсрочно прекратяване на длъжността му. Най-малко три гласа трябват, за да се случи това, а четирима съветници поискаха вече това да се случи. Заседанието ще бъде публично", каза още тя.

"За снощния случай СЕМ изрази своята подкрепа към БНТ и към екипа на "Референдум". Такива прояви са недопустими", допълни Владимирова.

По-рано днес единодушно с 4 гласа ''за'' СЕМ наложи глоба на БНР в размер на 27 хил. лв.Едната санкция е в размер на 7 хил. лева за нарушаване на индивидуалната лицензия. Вторият акт е за нарушаване на принципа за гарантиране правото на информация, а санкцията е максималната- 20 хил. лева.

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама