Новият iPhone 11 - изцяло от рециклиран материал

20:20, 02 окт 19 / Култура и наука 25 1233 Topnovini
1

Директорът по политиките за опазване на околната среда на „Apple“ Лиза Джаксън възнамерява да използва влиянието на производителя на iPhone за повече рециклирани материали и възобновяема енергия.

"Смятаме, че е важно да използваме ролята си в частния сектор, за да предприемем смели действия по отношение на изменението на климата - да дадем добър пример", заяви Джексън, бивш ръководител на Агенцията за опазване на околната среда в администрацията на президента на САЩ Барак. Обама.

За пример ще бъде използването на рециклирани редки метали в новия iPhone 11 - за първи път в смартфон.

"Ако направим това и другите ще могат“, каза Джаксън, "Надяваме се, че това ще насърчи другите да действат, за да можем да създадем по-бързо разширяване на употребата на рециклирани материал."

„Apple“ също използва рециклиран алуминий за някои от своите модели.

Google създаде най-бързият компютър в света

Миналата година „Apple“ обяви, че всички единици на групата ще бъдат изцяло захранвани от възобновяема енергия. Междувременно 44-те доставчици на групата са се ангажирали с подобна политика.

Има и други добри примери в технологичната индустрия. Например, „Google“ също черпи цялото електричество от възобновяеми източници. Наскоро „Amazon“ обяви, че до 2030 г. ще прехвърли изцяло енергийното си потребление към възобновяеми източници.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 82 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.