Жеги и студове в различни части на САЩ

09:52, 03 окт 19 / Свят 25 2117 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Необичайно топло за сезона време се настани над източната и централната част на САЩ. По места от долината на Мисисипи до атлантическото крайбрежие температурите ще бъдат с между 5 и 10 градуса по Целзий над обичайните, предаде американската метеорологична служба.

Училища без климатици затвориха, а във Вашингтон, Ню Йорк и Балтимор бяха подобрени температурни рекорди, посочва БТА.

В столицата на САЩ термометрите измериха вчера 36,6 градуса по Целзий - рекорд за 2
октомври, откакто се води статистика. Туристите на Нешънъл Мол се пазеха от слънцето както могат, а находчиви продавачи услужливо им предлагаха вода.

Зимата дойде в някои части на САЩ и Канада

Температурата във Вашингтон е превишила 32 градуса за 61-и път тази година, подчертаха от кметството. Рекорди са очаквани и на други места, като в Монтгомъри, столицата на южния щат Алабама, прогнозите са за 38,3 градуса.

Жегата не подмина и североизточната част на САЩ. В Сентръл Парк в Ню Йорк бяха измерени рекордните за 33 градуса, с което бе премината предишната върхова стойност от октомври 1941 г.

В Балтимор, щата Мериленд, термометрите показаха 36,6 градуса. Там също бе подобрен рекордът за октомври, датиращ от 1941 г.

Лятото се върна в североизточната част на САЩ, броени дни след като зимата дойде изненадващо рано в американския Северозапад. В Монтана в края на миналата седмица валя сняг, а в Билинг, най-големия град в щата, вчера бе само 5 градуса.

В Браунинг, близо до границата с Канада, от петък до неделя паднаха необичайните за септември 120 сантиметра сняг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама