Валери Симеонов предложи удължаване на срока за регистрация на търговците на горива

14:55, 03 окт 19 / Политика 25 2272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Валери Симеонов и група народни представители внесоха в Народното събрание днес предложение за законова промяна, с която дават глътка въздух на търговците на горива.

С промяна в заключителните разпоредби на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия се предвижда промяна на срока, в който търговците на горива могат да приведат дейността си, съгласно действащата наредба - от тримесечен на шестмесечен.

Браншови организации плашат с масови протести 

В мотивите се посочва:

''Във връзка с проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход (ЗИД на ЗАРИДСНПНП) и множеството постъпили бележки и предложения в хода на процедурата по обществено обсъждане и междуведомствено съгласуване, приключили на 27.09.2019 г., както и предвиденото изключване на дейности, респективно субекти от приложното поле на закона, е необходимо удължаване на срока за регистрация на лицата, осъществяващи икономически дейности по чл. 2, ал. 1 от ЗАРИДСНПНП.

Предложеното изменение ще даде възможност за приемане на максимално ясни за прилагане законови текстове в условията на ненарушаване на конкурентната бизнес среда на пазара за горива и ще осигури равнопоставеност между всички засегнати субекти, каквито препоръки са дадени и от Комисията за защита на конкуренцията в нейно Решение № 313 от 2019 г., с което е извършен секторен анализ на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на автомобилен бензин и дизелово автомобилно гориво, се казва още в мотива на вносителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама