Каракачанов: Договорът за новите бойни бронирани машини може да стане факт през пролетта

16:55, 03 окт 19 / Политика 25 2072 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се надява, че през пролетта на следващата година ще има възможност да се подпише договор за новите бойни бронирани машини за Сухопътните войски. Той каза това пред журналисти след заседанието на ресорната парламентарна комисия, в която отговори на актуални въпроси, предаде БТА.

Каракачанов: Искаме да събудим интереса на младите българи за служба в армията

По искане на някои от фирмите, участващи в конкурса за нова бойна бронирана машина за Сухопътните войски, срокът за предоставяне на оферти е удължен до средата на декември. От военното ведомство са информирали компаниите, че с българското финансово министерство са съгласували промяна на схемата на изплащане на машините - срокът да бъде съкратен от общо 12 години - в първоначалния вариант, на 8 години - съобразено с годините за придобиване на машините.

Във Военноморските сили се въвежда на въоръжение трети вертолет, след като загубихме един "Пантер" по време на учение, стана известно още в ресорната комисия. ВМС са получили вертолет "Дофин", който отговаря на изискванията им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама