На крачка от Америка: Започва кандидатстването за "Зелена карта"

21:09, 03 окт 19 25 2996 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна кандидатстването за американската лотария "Зелена карта", съобщи bTV. Картата дава право на работа отвъд океана и на американски паспорт, след няколко години престой.

По програмата за разнообразяване на имигрантския поток на Държавния департамент на Съединените щати, над 36 000 българи са подали заявления за 2018 г. Спечелилите са 776 души.

Тази година кандидатите ще имат достъп до електронния формуляр за участие в програмата на адрес dvlottery.state.gov . Електронната система ще бъде затворена в 19 часа вечерта българско време на 5 ноември.

От американското посолство у нас обясняват, че от тази година има промяна в общите правила за участие в лотарията. Вече всяка заявка трябва да включва данните от валиден паспорт на кандидата. И още - бъдете внимателни, тъй като фалшиви сайтове предлагат участие в лотарията срещу заплащане, такова обаче няма. Единствено спечелилите и преминали през интервю кандидати плащат такса за виза.

Всички участници могат да проверят, дали са спечелили зелена карта след 5 май следващата година, на уебсайта на програмата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама