Безлов: Реалният брой на имотните измами в страната е по-голям от официалния

10:27, 04 окт 19 25 2048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура решава на кои от задържаните 10 души за имотни измами в столицата ще бъдат повдигнати обвинения. Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията заяви за БНТ, че реалният брой на имотните измами в страната е по- голям от официалния.

Разкриха група, придобивала насилствено имоти на възрастни

„Това е действително доста голям пазар на криминални престъпници. Годишно стават известни около 3 500 - 4 000 престъпления, но това е откритата част“, коментира той.

„Голяма част от тези престъпления са срещу възрастни хора, хора с психични отклонения и така и не биват регистрирани, защото не стават публично известни“, обясни той.

Арестите бяха извършени вчера сутринта в кварталите "Орландовци" и "Малашевци". Задържаните са изнудвали болни и самотни възрастни хора. На върха й стоял човек, известен като Начо. Жертвите били избирани внимателно и чрез тормоз били принуждавани да прехвърлят жилищата си на престъпната група. Досега установените случаи са 3. В хода на разследването са били предотвратени други 3 опита за измами. Задържаните са с богати криминални досиета. Част от тях вече са били осъждани за подобни престъпления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама