Сидеров иска ЦИК да го допусне в "Панорама", а СЕМ - да провери БНТ

11:01, 04 окт 19 / Политика 25 2699 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров настоява ЦИК да го допусне за участие в предаването "Панорама" на БНТ, а СЕМ - да провери телевизията. Това обяви самият той в Народното събрание, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Акцент на деня: Сидеров пак с предизборни номера

 „Правя запитване до ръководството на ЦИК с молба да задължи БНТ да спази законовите си договорености и да ме допусне за участие в предаването „Панорама“ тази вечер“, посочи той. Сидеров обясни, че вчера е получено писмо от телевизията, в което се казва „Атака“ да изпрати друг участник, но партията е потвърдила, че участникът ще е той.

Сидеров изпраща писмо и до СЕМ да извърши проверка на БНТ и да наложи санкция. Той иска и телевизията да му предостави записа на предаването, за да може да го използва в съда.

„Атака“ организира протест пред БНТ

„Това е заради неравностойното ми участие в „Референдум“. Имам и документален запис, на който се вижда, че не нарушавам регламента, както Чешмеджиева обяснява. Аз не съм говорил 7 минути, дори 7 секунди не съм говорил самостоятелно. Тъй като от самото начало бях заглушаван от Юлиан Ангелов и Добрина Чешмеджиева – те говориха върху мен и това много ясно се вижда. Освен това моят микрофон беше намален спрямо тези на други участници, за да не мога да се чувам добре“, обясни той.

Лидерът на „Атака“ попита и вътрешния министър защо в БНТ са влезли униформени. „Това са специални полицейски части, които се използват при тероризъм. Какво правиха те още на десетата минута в студиото, дали да не би да са били подготвени за това? Искам вътрешният министър да каже кой ги е повикал и по чие нареждане са там. И откога специални части влизат в БНТ? Това ли е новият стил на Кошлуков“, попита той.

СЕМ: Екипът на "Референдум" не е нарушил закона

Сидеров коментира и изказванията на председателя на парламента Цвета Караянчева и председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова във връзка със скандала в „Референдум“. „Двете нямат право да се занимават с мен. Те могат да дават съвети на мъжете си в кухнята, а не на мен – който съм правил политика, когато те са били комсомолки и са викали „КПСС-БКП“, а сега викат „Да живее НАТО“, каза още той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама