Борисов си тръгва от политиката, когато построи „Хемус“

11:39, 04 окт 19 / Политика 25 4265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на откриването на нов център на KBC Group във Варна, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

КBS е компанията, която управлява капитал от 400 млрд. евро. В новия завод във Варна първоначално ще бъдат наети 300 души. Заводът е модерен и автоматизиран. Компнията има подобен завод и в Чехия, където работят над 800 души. KBS има клонове в шест държави, като една от тях е България.

„Преди година водихме разговори и обещах, че ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова. Магистралата се строи активно и вие виждате обходите към Варна какъв вид придобиват. Обещах на варненци няколко неща – високоплатени работни места, езиково подготвени млади хора“, припомни Борисов.

Според него България се развива и за това Световната банка направи своя център в София, а Китай е взела решение да изгради световния си мозъчен тръст отново в столицата. „Те направиха първия си софтуерен мозък в София“, посочи той, като прогнозира, че Варна през следващите години ще е най-голямата перспектива за младите хора.

Министър-председателят не забрави да напомни за богатото ни културно наследство, което ни прави уникални в Европа. „Това, което имаме като история, култура и образование прави изключително впечатление“, заяви той.

Според него неоправдани са нападките от политическите му опоненти, че правителството му е провалено. „Не случайно всички кредитни агенции в света дават нарастващия рейтинг на България“, завърши Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама