Аристотел от Габрово

11:41, 04 окт 19 / Политика 25 22098 Шрифт:
Ивайло Митков Автор: Ивайло Митков

Не бива да очакваме Томислав Дончев, който е философ по образование и експериментатор по душа, но на гърба на бизнеса да доведе компания като "Фолксваген". Възлагаме прекалено големи надежди на човек, който не можа да оправи бакиите на НДК и да привлече стратегически инвеститор.

Ако не е високата му държавна позиция, с визитката си и неуспешните икономически политики, такъв човек никога няма как да седне пред бизнесмени на това ниво.

Нека видим какво е свършил дотук? Габрово - един неподдържан и циганизиран град и една кметица, чиято нерешителност е пословична, но добре пази кметския стол. Електронно правителство - отново нулеви резултати!

Още по-зле, тежки щети, като се има предвид пробива в НАП и срива на търговския регистър. Така широко прокламираните икономически реформи и нов икономически модел, също се оказаха един философски балон и тези преписани от учебниците по икономика. Освен плахото представяне пред 50 човека нищо друго не последва.

Агенцията за контрол и движение по пътищата, която бе оглавена от Малина Крумова е също така един безмислен орган, който подобно на него бълва философски послания, когато става дума за живота на хората.

Агенцията за малки и средни предприятия и тази за инвестиции, в които храбрият философ уж наблюдава също мъждукат колкото да ги има като такива.

Да не забравяме, че великият вицепремиер отговоря и за други сектори, като култура, спорт, образование. Тук резултатите не са по-различни - или дела, като това на Боршош или нищо, което да промени изоснови назадничавата система в спорта и културата.

Остава единствено Фондът на фондовете, който отчита някакъв напредък, но това е защото му го взеха и в момента се контролира от Министерството на финансите и това на Икономиката.

За да се върнем там откъдето тръгнахме! Как очакваме такъв човек да доведе голям инвеститор? Може, ама друг път, както той каза - това е неизбежно! Бих допълнил, като смъртта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама