Фандъкова: Ще предоставим терен за изграждане на църква в „Люлин“

13:50, 04 окт 19 25 2217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втори православен храм ще бъде издигнат в район „Люлин“. Инициативата представиха пред кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС и кандидата за кмет на район „Люлин“ Милко Младенов, граждани от района. На срещата присъства и архимандрит Василий – протосингел на Софийската света митрополия.

Предложението за построяване на нова църква е на гражданите и бизнеса, който развива дейност на територията на района. „Люлин“ е най-големият жилищен квартал в столицата и се нуждае от още една църковна сграда, тъй като на територията му има само един храм „Св.
Кл. Охридски”.

„Предстои да обсъдим възможностите и ще предоставим терен, който да е подходящ за изграждане на храма“, каза Фандъкова. Предвижда се да бъде сформирано църковно настоятелство за изграждане на църква. Проектът ще бъде обсъден заедно с Православната църква. През последните години Столичната община разви програма за възстановяване, ремонт и строителство на църкви и манастири. Подкрепени са над 20 сгради на територията на Столичната община, сред тях изграждането на пет нови.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама