Голямото чакане свърши: Слави учредява партия

07:45, 05 окт 19 / Политика 25 3788 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Очаква се днес шоуменът и бивш телевизионен водещ Слави Трифонов да учреди политическата си партия на заседание в зала „Рейнбоу Плаза“. За намеренията си той сподели в края на юли, в последните минути на дългогодишното му телевизионно предаване. Целта на новия проект е да превърне в закон резултатите от проведения преди три години референдум.

На събранието трябва да бъде избран председател на партията и най-очаквано това ще бъде Слави Трифонов. Трябва да бъде одобрен и устав. След това партията му ще може да подаде документи за регистрация в публичния регистър на политическите партии в Софийския градски съд. За учредители се спрягат имената на сценаристите от „Шоуто на Слави“ Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев.

Труд: Слави учредява партията си на 5 октомври

В началото на август хората на Трифонов публикуваха учредителна декларация. В нея се предлага пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР.

Сред основните цели на партията са още: засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване както и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми.

Ако изборите бяха днес, Слави Трифонов влиза в парламента

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама