Денят накратко – 4 октомври

19:00, 04 окт 19 25 5634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на ТОПНОВИНИ подбра водещите теми от деня в рубриката „Денят накратко“.

Защо обещаните 50 млн. лв. за медицинските сестри станаха 6 млн. лв., как протече срещата на Мая Манолова с майките на деца с увреждания, защо Волен Сидеров настоява да бъде допуснат до ефира на БНТ тази вечер и още: 

***

Защо бяха намалени парите за медицинските сестри?

Обещаните 50 милиона лева за възнаграджения на медицинските сестри станаха повод за политически обяснения през днешния ден. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви днес, че медицинските сестри са излъгани и попита премиера Бойко Борисов защо тези 50 млн. лв. стават 6 млн. лв. В отговор министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че нито той, нито Борисов са излъгали сестрите. Днес министър-председателят и финансовият министър Владислав Горанов се срещнаха извънредно с Ананиев. Здравният министър заяви, че няма основание да си подава оставката. Какво още каза той и как реагираха медиците прочетете в Акцента на деня: Останаха ли излъгани медицинските сестри?  

***

Мая Манолова се срещна с майки на деца с увреждания от „Системата ни убива“

При срещата си с Манолова майките на деца с увреждания показаха нагледно, че не могат да достигнат до гишето на социалните работници от Дирекцията за социално подпомагане в кв. „Хаджи Димитър“. Манолова беше категорична - вината за това, че няма достъпна среда за хората с опорно-двигателни затруднения, е на Столична община, а не на служителите в социалните служби и обеща това да се промени.

***

Волен Сидеров след неволното му представяне в БНТ

Днес лидерът на „Атака“ Волен Сидеров настоя ЦИК да го допусне за участие в предаването "Панорама" на БНТ, а СЕМ да провери телевизията. Сидеров убедено заяви от трибуната на Народното събрание, че не е нарушил регламента на предаването „Референдум“, както водещата Добрина Чешмеджиева твърди и няма основание да не бъде допуснат до ефир тази вечер. Междувременно стана ясно, че Управителният съвет на БНТ е взел решение да не допуска Волен Сидеров до участие в обществената телевизия.

***

Теменужка Петкова откри конференция за енергийна и градска киберсигурност

В рамките на конференцията бяха представени политиките по киберсигурност, свързани с енергийния сектор и с развитието на умните градове. Петкова отбеляза и подобряващото се финансово състояние на ТЕЦ ''Марица-Изток 2'' и допълни, че процедурата за АЕЦ „Белене“ е на етап заявление за участие за избор на стратегически инвеститор.

***

ТЕЦ "Марица-изток 1"

След аварията в ТЕЦ "Марица-изток 1", която рани двама работници на 30 септември, стана ясно, че единият от тях е починал. Състоянието на другия пострадал се подобрява.

***

Разбиха депо за наркотици в "Студентски град"

При спецакцията са иззети различни наркотични вещества. Става въпрос за голямо количество марихуана и амфетамини, подготвени за продажба и такива, които още не са опаковани. Има и двама задържани - на 22 и 24 години. Работата по случая продължава под надзора на Софийската градска прокуратура. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама