От АПИ освежават пътната маркировка и поставят липсващи знаци

20:00, 04 окт 19 25 2829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подготовката на пътищата за зимния сезон тече с пълна сила. Това обявиха от Агенция пътна инфраструктура. Работи се приоритетно по пътните трасета, а до момента почти половината маркировка е подменена.

"Тази година сме отделили около 5,5 млн. лв. При възможност ще отделим още. До момента са направени освежаване на около 45% от маркировката по републиканските пътища и есенно косене”, заяви инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Междувременно от „Института за пътна безопасност” направиха замерване на маркировката на пътя при Долни Богров.

"Трябва да е равно на 150, в случая ние имаме стойност 92,5. Светлоотразителността не отговаря на минималните нормативни изисквания”, каза още Диана Русинова от Института за пътна безопасност.

Именно дъждовете са предпоставка за попадане на автомобила в аквапланинг. "Първото най-важно нещо, което водачите трябва да направят, е да намалят скоростта. Да не скачаме веднага върху педала на спирачките, да не предприемаме навиване на волана, най-доброто решение е да изчакаме автомобила да излезе от аквапланинга”, коментира автомобилният състезател Румен Дунев.

Автоекспертите съветват да не отлагате смяната на летни със зимни гуми за последния момент. За първото полугодие на 2019-а в България при катастрофи са загинали 254 души, а 3000 са били ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама