Каракачанов амбициран да възстанови военната служба

16:40, 05 окт 19 / Политика 25 2276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Военният министър Красимир Каракачанов коментира работата по проектите за модернизиране на българската армия по време на тържествата по повод 107-та годишнина от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от турско робство, съобщи БНТ.

Каракачанов заяви, че сключените договори за закупуване на нови изтребители, модернизирането на бойните машини в сухопътните войски и възстановяването на корабите във флота, ще направи възможно боеспособността на армията да се повиши. Каракачанов каза, че в програмата за управление до 2021 година има амбицията да се възстанови доброволната военна служба.

Каракачанов: Искаме да събудим интереса на младите българи за служба в армията

„Един младеж или една девойка, преминали през шестмесечна доброволна военна служба, ще трябва да се ползва с предимство, когато постъпват на работа в пожарна, полиция, в служби за сигурност. Така че се опитваме да създадем условия професията на офицера, войника, сержанта да стане професия, която избираш не само заради патриотизъм, но и професия, която дава възможност за развитие и добро възнаграждение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама