БЧК дава старт на кампания за социалнозначими заболявания

09:00, 07 окт 19 25 1818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският Червен кръст стартира информационна кампания, обхващаща социалнозначими заболявания в областта на кардиологията и офталмологията.

Откриващото събитие ще се проведе от 11:45 ч. в зала „Музейна“ на централата на БЧК (бул. „Джеймс Баучер“ 76) и е посветено на възрастово-обусловената макулна дегенерация, която е прогресивно хронично заболяване на очите и е причина за загуба на централното зрение при голям процент хора. Презентация по темата ще изнесе д-р Веселин Даскалов – офталмолог и специалист по микрохирургия на окото.

В продължение на един месец, водещи специалисти офталмолози и кардиолози ще представят информационни презентации в градовете – София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Перник, Благоевград, Шумен, Ловеч, Плевен, Ямбол, Бургас, Дупница, Хасково.

Кампанията е насочена към определени възрастови групи с цел превенция, ранна диагностика и възможности за лечение на възрастово-обусловената дегенерация на макулата, диабетен макулен едем, миокарден инфаркт и инсулт. В направление кардиология, ще бъдат обхванати хора от 45 до 75 години и пациенти с неклапано предсърдно мъждене, а в направление офталмология насочеността е към 50 – 65-годишните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама