Ердоган дава старт на строежа на магистралата Белград-Сараево

20:55, 06 окт 19 / Свят 25 3542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турският президент Тайип Ердоган започва двудневно посещение в Сърбия от 7 октомври, предаде БГНЕС. Покрай разговорите със своя домакин, сръбския президент Александър Вучич, Ердоган ще присъства на второ заседание на Съвета на високо равнище за двустранно сътрудничество, като са обявени поредица от двустранни споразумения.

Двамата президенти също ще присъстват на бизнес форум, насочен към засилване на двустранното икономическо сътрудничество между Сърбия и Турция.

Във вторник в Белград Вучич, Ердоган и членовете на председателството на БиХ ще проведат Тристранна среща на върха, на която ще отбележат официалния старт на работата по магистралата Белград-Сараево в Сремска Рача. Тази магистрала е важна за свързване на целия регион, тъй като е изградена в две посоки: Биелина - Сремска Рача (границата с БиХ) - Кузмин и Пожега - Котроман (границата с БиХ).

Стойността на търговския договор е 250 млн. евро и включва подготовката на документация и на работа по участъка Сремска рача - Кузмин - общо 225 млн. евро - и подготовката на проектантска и техническа документация за участъка Пожега-Котроман - 25 млн. евро. Проектът ще се финансира със заем от турската „Ексим банк“ и бюджета на Република Сърбия.

Магистралата Белград-Сараево, участъкът Биелина-Сремска Рача-Кузмин на магистрала E-70, Белград-Загреб - е с дължина около 18 км.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама