Банковият обир в София е заради небрежност на служителката

14:11, 07 окт 19 25 2478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима са извършителите на обира на банков офис в София. Единият е заловен, другите двама са обявени за общодържавно издирване. Задържан е и техен помагач. Това съобщиха на брифинг административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова и директорът на СДВР Георги Хаджиев, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

От проверката е станало ясно, че тримата са наблюдавали банковия офис месец преди престъплението. Седем дни преди това те са го посетили, за да огледат ключалката на вратата и да изработят ключ за нея.

Втори задържан за банковия обир в София

Тримата предварително са набелязали трезора, в който е стоял чувалът с откраднатите близо 175 хил. лв. Те са проучили навиците на служителката, работеща в офиса, която е имала навика, когато излиза да заключва вратата на офиса, но не и тази на трезора.

Прокурор Русинова обясни, че след кражбата - около 16.00 часа на 5 октомври, извършителите са се разделили – двама са тръгнали с предварително подготвен автомобил, който след това са опожарили, а третият е избягал по друг начин.

Час след престъплението е задържан единият от обирджиите, при когото е открита сумата от 62 хил. лв. – близо 1/3 от откраднатата сума. На следващия ден при претърсване на адрес в ж.к. „Банишора“ е установен и помагач в кражбата, за когото се смята, че е изработил ключа за проникването в офиса. Двамата са задържани за 72 часа, като утре ще бъдат гледани мерките им за неотклонение.

Обраха клон на банка в София, издирват извършителите (Обновена)

Полицията продължава издирването на другите извършители. Самоличността им е изяснена и те са обявени за общодържавно издирване.

Тримата са криминално проявени. Единият е с присъда за кражби и престъпления с документи.

Георги Хаджиев обясни, че една от версиите е била за съпричастност на касиерката към престъплението, но след проверката е установено, че се касае за небрежност в работата ѝ.

Работата по случая продължава. Назначени са множество експертизи.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама