Бисер Петков: Стратегия за детето няма

09:23, 08 окт 19 / Политика 25 3313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Стратегия за детето няма", заяви пред БНТ социалният министър Бисер Петков по повод истерията в няколко училища в Сливен и Ямбол. Там родители масово извеждаха децата си от класните стаи, за да не им бъдат отнети от Агенцията за закрила на детето.

МОН: Слухът, че се извеждат деца от училище е атака срещу образователната система

Според министъра случващото се в училищата в Сливен и Ямбол е целенасочена атака срещу системата, която не почива на никакви реални данни. Петков отново повтори, че Стратегия за детето няма. Такъв проект на стратегия е бил разработен в началото на годината от работна група към Съвета за закрила на детето. След като е бил на обществено обсъждане и е срещнал съпротива, несъгласие и отхвърляне, този проект е спрян и не е пускан за съгласуване в Министерския съвет. "Такъв документ няма и той не може да бъде основание за всяване на такива страхове", каза още Петков.

Зам.-социален министър: Организации с външно финансиране пускат слуховете за отнемане на деца

Министърът коментира, че държавата и институциите ще помагат на семействата, за да могат децата да израснат в семейна среда. Той заяви още, че има организации, които разпространяват слухове в социалните мрежи въз основа на Стратегията за детето, с цел всяване на паника.

Петков заяви още, че се очаква увеличение на всички пенсии с 6,6% от 1-ви юли догодина. Освен повече пари за пенсионерите, в проектобюджета за 2020-та са заложени и повече средства за личен асистент за хората с увреждания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама