Въпреки препоръката на ЦИК, изборните книжа в София отново ще се събират само в „Арена Армеец“

09:45, 08 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 978 Topnovini
1

Въпреки решението на ЦИК за три места за събиране на изборните книжа в столицата, и тази година бюлетините от вота в София ще се събират единствено в зала Арена Армеец". Това обявиха от Общинската избирателна комисия в столицата в ефира на БНТ.

ЦИК: В три пункта ще се приемат протоколите в София на местния вот

"За съжаление "Арена Армеец" е единственото място, където могат да бъдат обособени трети пункта за приемане на изборните книжа и материали", обясни председателят на ОИК-София Полина Витанова.

Оттам призоваха членовете на Секционни избирателни комисии да се включат в обученията за провеждане на изборите, тъй като вотът в София ще е най-сложен: на места избиратели ще гласуват с четири бюлетини, а СИК-овете ще трябва да попълват изборни протоколи от по 18 страници.

ЦИК показа образците на бюлетините за местните избори

Протоколите са много по обем, различни по обем и без да бъде обучен човек и да му бъде показано точно къде са слабите места, къде би могло да се получи несработила контрола, не биха могли членовете на ЦИК необучени в изборния ден да се ориентират правилно и да дойдат с вярно попълнени протоколи, коментира Жана Иванова, секретар на ОИК-София.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани