Лукът и чесънът ни защитават от рак на гърдата

20:40, 08 окт 19 25 2410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Консумацията на лук и чесън намаляват риска от развитие на рак на гърдата, твърдят американски учени.

Изследванията са по повод статистика от Пуерто Рико, където жените много по-рядко страдат от тази разновидност на рака, отколкото тези в континенталната част на Северна Америка, предаде БТА.

Първоначално учените предположили, че тази тенденция се дължи на пристрастеността на пуерториканците към соса софрито, чиито основни съставки са лук и чесън.

Анализът показал, че при жените, които не по-малко от два пъти на ден консумират лук и чесън в продължение на дълго време, рискът от рак на гърдата е с 67% по-нисък.

Освен това в соса софрито се съдържат варени домати и зехтин. Тези два продукта също са известни с антираковите си свойства.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама