Германия похвали реакцията на България след фалита на „Томас Кук“

15:11, 08 окт 19 / Общество 25 1067 Topnovini
1
2

Благодаря на българското правителството за реакцията. Вие бяхте от малкото държави, които действахте по този начин след фалита на туроператора „Томас Кук“. Това заяви Улрих Нусбаум, държавен секретар в Министерството на икономиката и енергетиката на Федерална Република Германия, на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от българското министерство.

Тя е на работно посещение в Германия, където днес ще има поредица от срещи във връзка с възможностите за минимизиране на щетите за българския туристически бизнес след прекратяването на дейността на световния туроператор.

Няма бедстващи туристи на "Астрал холидейз"

„Реагирахме своевременно, в министерството бе сформирана работна група, която да следи непрекъснато ситуацията“, посочи министър Ангелкова.

Експерти на министерството бяха по Черноморието, за да съдействат на туристите и бизнеса и да помагат за бързото решаване на всякакви възникващи трудности. За нас бе важно туристите от Германия и другите държави да не почувстват допълнителни затруднения след фалита на оператора и да си тръгнат от България с впечатления, които да ги накарат да се върнат отново и през следващата година. Радвам се, че почивката им мина безпроблемно, това е от определящо значение за имиджа на страната ни като приветлива дестинация за организиран туризъм”, коментира българският министър.

Официалният представител на "Томас Кук" в България обяви фалит

Двамата обсъдиха ситуацията и възможностите на законодателствата за намаляване на щетите на контрагентите. Министър Ангелкова увери държавен секретар Нусбаум, че Германия е сред трите водещи пазари за входящ туризъм в България и привличането на интереса на германските туристи е сред основните задачи на Министерството на туризмa.

През миналата година чуждестранните туристически посещения у нас са над 9,2 млн. Tуризмът е ключов за развитието на икономиката, като формира 12% от БВП.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 82 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.