Започва доизграждането на Западното крило на ФЖМК

08:40, 09 окт 19 25 2245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва реализацията на проекта за доизграждане на Западното крило на сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация. От информационния център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ съобщиха, че началото на проекта ще бъде поставено в 16.30 часа в залата за електронно аудио-визуално обучение.

Ректорът проф. Анастас Герджиков и управителите на фирмата строител и фирмата, осъществяваща надзор, ще подпишат акт за продължаване на строителството.

Стойността на проекта е почти 234 хил. лева. След завършването му факултетът ще има нова оборудвана специализирана зала за електронно аудио-визуално обучение със 140 места. В цялата сграда ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания благодарение на новоизградена асансьорна уредба. Аудиторната площ ще бъде увеличена с учебно студио за книгоиздаване и пресстудио, както и с 4 малки студия с обща площ 90 кв. м. Площта за индивидуална работа ще бъде увеличена със 7 кабинета.

Сградата на ФЖМК е недвижима културна ценност от национално значение. Тя е първата сграда на Софийския университет, където на 1 октомври 1888 година започват занятията на Висшия педагогически курс. Сградата на улица „Московска“ № 49 е строена по проект на архитект Константин Йованович, автор и на проекта на сградата на Народното събрание. Със своята архитектура, запазила духа на стара София, сградата е една от емблематичните в архитектурно отношение за облика на града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама