"Еврохолд" представя стратегията си за развитие на ЧЕЗ

06:30, 09 окт 19 25 2548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Еврохолд“-България ще представи Стратегията си за развитие на компаниите от групата на ЧЕЗ България, чиято сделка по придобиването върви към своя финал.

Две големи инвестиционни банки – Deutsche Bank и Nomura, гарантират финансирането на покупката на „ЧЕЗ България“, която ще струва на "Еврохолд" 335 милиона евро. За сделката за ЧЕЗ „Еврохолд“ привлече в екипа си световноизвестни имена в енергетиката, което по всяка вероятност е било едно от изискванията на Deutsche Bank и Nomura.

„Еврохолд“ ще купи ЧЕЗ, но чрез друга компания

Ръководството на „Еврохолд“ официално представя и двамата международни мениджъри, които влязоха в енергийния борд за сделката за ЧЕЗ – англичанина Гари Левсли и румънеца Дан Каталин Станку. Пред медиите застават още българският член на борда Георги Миков, както и ръководителите на „Еврохолд“ Асен Христов, Кирил Бошов и Васил Стефанов, който отговаря за „Сливания и придобивания“.

"Еврохолд" внесе документи за сделката за ЧЕЗ в КЗК

Компаниите на „ЧЕЗ Груп България“ ще бъдат придобити чрез новосформираното и базирано в Холандия дружество "Eastern European Electric Company" B.V. – 100% собственост на „Еврохолд България“ АД. Новото дружество е създадено специално за нуждите на сделката и всеки момент очаква получаване на нужните разрешителни от регулаторните органи, припомня "Стандарт".

В официално съобщение до медиите преди седмица от „Еврохолд“ поясниха, че "Eastern European Electric Company" B.V. е регистрирана в Амстердам заради изрично изискване на двете глобални инвестиционни банки Deutsche Bank и Nomura, които ще финансират придобиването.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама