Железният човек стана реалност

10:20, 09 окт 19 / Любопитно 25 1135 Topnovini
1

Един от най-обичаните герои на "Марвел" - Железният човек, изигран на големия екран от американския актьор Робърт Дауни-Джуниър, вдъхнови турски изобретател да създаде своя собствена броня с изкуствен интелект, която работи с гласова помощ.

От детството си Толга Йозгюр се интересува от механика. Преди близо 10 години той решава да направи хобито си професия и започва да конструира интересни машини и да ги снима за своя YouTube канал. Йозгюр проектира свои прототипи и изгражда детайлите с 3D принтер, като прави това, което обича - машини.

Телевизионният канала ТРТ съобщава, че след като получава повече внимание, отколкото някога е могъл да си представи, Йозгюр решава да осъществи детската си мечта - изграждане на брониран костюм на Железния човек.

След като работи над проекта в продължение на месеци, Йозгюр успява да създаде основните детайли на бронята, въпреки че все още не е напълно готов. Бронята работи с ИТ и с гласово активиран виртуален помощник, точно както в комикса. Софтуерът, хардуерът, инсталирането и дизайна на бронята принадлежат на самия Йозгюр.

"Винаги съм мечтал да създам един ден костюма на Железния човек. Сега осъществявам мечтата си", казва Йозгюр.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани