Борисов: Чудовищна лъжа е, че държавата взима деца

10:27, 09 окт 19 / Политика 25 2506 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Преди началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов се обърна към медиите с призив да не разпространяват фалшиви новини, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Борисов визира разпространената през последните дни неистинска информация, че държавата отнема деца от родители в Сливен. Това предизвика паника в ромската махала в града, където родители изтеглиха децата си от училище. Като основание за тези действия се посочва спорната Стратегия за детето, която преди време предизвика редица протести.

Родителска психоза с предизборна окраска

Не знам чие съзнание ги роди тези фалшиви новини. Как може да се протестира за стратегия, която я няма? Как може да се лъже, че норвежците са дали пари, за да им изнасяме деца? Не мога да допусна, че има човек, който може да се върже на това“, посочи Борисов.

Той заяви, че единственото, от което държавата няма да се откаже, е защитата на деца от домашно и сексуално насилие.

Борисов припомни, че като е бил по-млад, е участвал в клип на съществуващата тогава музикална група „Каризма“, който засяга темата за домашното насилие, защото е разбрал, че има много деца, които са жертви.

„Кое е лошото на всичко това? Държавата щяла да им вземе децата, да ги натовари на влак и да ги изнася… Това как може да им мине през акъла? Това е чудовищна лъжа“, заяви Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама