Дребните търговци на горива и превозвачи излязоха на мълчаливо бдение пред парламента

11:45, 09 окт 19 / Общество 25 1108 Topnovini
1
2
3
4

Дребните търговци и превозвачи на горива излязоха на мълчаливо бдение пред Народното събрание, докато очакват парламентът да гласува удължаването в срока на наредбата по Закона за горивата. Предложението бе внесено от депутата Валери Симеонов под натиска на обявената протестна готовност.

Търговци на горива и превозвачи с мълчаливо бдение пред парламента

С присъствието пред Народното събрание "Жълтите жилетки", както се самопровъзгласиха, настояват депутатите за пореден път да отложат срока за влизането в сила на наредбата до 27-и януари, като се надяват да използват това време и за внасянето на промените в текстовете на закона, съобщи БНР.

Според дребните търговци, в този си вид законът за горивата е лобистки и пречи на конкуренцията на пазара. 

Валери Симеонов предложи удължаване на срока за регистрация на търговците на горива

"Този закон елиминира част от участниците в пазара с изискването за един милион лева основен капитал и 500 000 лева гаранция за всички участници в тръговията на горива. Самият закон не прави разлика между големи и малки", коментира Динко Димитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Браншови организации плашат с масови протести 

Законът за горивата бе приет в началото на годината, но реално не работи заради отлагането на подзаконовите нормативни актове.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани