Делчев: Само последната година на Фандъкова ще ни струва над 4 млн.

14:00, 09 окт 19 25 1132 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Само последната година управление на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ в София ще ни струват  над 4 млн. лева заради глоби, които ще се платят не от нея или Борисов, а от всички данъкоплатци в столицата", коментира Димитър Делчев, водач на листата на коалицията  „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на младите), по повод заведени дела срещу Столична община.

В сряда ВАС потвърди глобата на Столична община за това, че е провела обществена поръчка, която не е по правилата и е дискриминирала участници. "Накрая се оказва, че властта е дала десетки милиони на близки фирми, за да ремонтират 26 училища и детски градини. Резултатът е, че всички граждани ще платят 1,7 млн лева глоба на МРРБ", посочи Делчев.

"Има още няколко поръчки, заради които се очаква Столична община да плаща глоби, а общата стойност е над 4 млн. лева", добави той.

"Напрактика вместо да се изгради канализация в Панчарево или детска градина в "Манастирски ливади" например, парите на данъколатците ще отидат за глоби заради лошо управления", заяви още Делчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама