Иранските власти освободиха руската журналистка

08:30, 10 окт 19 / Свят 25 1949 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Иранските власти освободиха руската журналистка Юлия Юзик, която беше задържана в началото на месеца, и тя отпътува за Москва, съобщи ТАСС, като се позовава на изявление на руското посолство в Техеран.

Иран: Руската журналистка е задържана за визово нарушение, а не за шпионаж

"В резултат на съвместните усилия на министерството на външните работи на Русия и посолството на Руската федерация в Техеран, иранската страна взе решение да освободи руската гражданка Юлия Юзик. Рано сутринта на 10 октомври тя излетя от Иран за Москва", се казва в съобщението.

Юзик е била задържана на 2-ри октомври в хотел в Техеран, където била отседнала. Посолството на Русия твърди, че тя не информирала дипломатическата мисия за проблемите, свързани с отнемането на паспорта й на летище "Имам Хомейни".

Тя е работила като репортер в ростовския кореспондентски пункт на вестника и в списание "Русский Newsweek". От 2003 г. се занимава с литературна работа и журналистически разследвания. През 2003 г. публикува книгата "Годениците на Аллах" ("Невесты Аллаха"), преиздадена в девет страни, автор е и на книгата "Беслански речник" ("Бесланский словарь").

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама