ГДБОП разби група, транспортирала хора за просия във Франция и Швеция

11:48, 10 окт 19 25 1846 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица за участие в престъпен сговор за трафик на хора във Франция и Швеция с цел набиране, транспортиране и склоняване към просия. Двамата са задържани вчера във Видин при съвместни действия на ГДБОП, Специализираната прокуратура и служители на Териториалната служба „БОП“ - Видин и ОДМВР - Видин.

При извършените претърсвания са намерени и иззети 700 евро, 2000 шведски крони, бележки от преводи на различни суми, касови бележки на френски и шведски език, талони на автомобили, договори и пълномощни, тетрадки със записки на имена и суми в евро и други документи, доказващи престъпната дейност.

Трафикантите набирали кандидати с обещания за работа на Запад сред малоимотни и малограмотни хора. Транспортирали ги във Франция и Швеция, осигурявали им мизерни квартири и храна, сконявали ги да просят и прибирали по-голямата част от „приходите“.

Установени и разпитани като свидетели са множество жертви на трафика, експлоатирани от двамата видинчани. Те са задържани за 72 часа. Утре ще се внесе искане за определяне на най-тежката мярка „задържане под стража“.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама