Юрий Асланов: Фандъкова има логично предимство, но може да се окаже илюзорно

13:50, 10 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1675 Християна Димитрова
1

Партиите, които са водещи в национален мащаб и имат парламентарно представителство, на редица места са изтласкани встрани, изместени са от най-разнообразни местни коалиции или от политически формирования, които нямат никакъв шанс за успех на национални избори. Това каза за ТОПНОВИНИ социологът Юрий Асланов.

Според него тази кампания разкрива колко е дълбока кризата на партийната система.

На въпрос дали има сблъсък на идеи за управлението на столицата Асланов заяви, че : ''Сблъсък на идеи има, но той остава в сянката на основната интрига – борбата за надмощие на основните мажоритарни кандидатури за кмет.''

По думите му Фандъкова акцентира на постигнатото, на успехите и обещанията за продължение напред по досегашния начин, който е преценен от щаба на Фандъкова като успешен. От страна на другите кандидати се атакува статуквото с остри критики за проблемите и злоупотребите с публичните средства.

Той смята, че посланията на кандидатите не предлагат изненади.

За сагата Джамбазки - Сидеров Асланов е на мнение, че нито един от двамата няма да е кмет. "Ще са доволни, ако получат места в Общинския съвет".

''Манолова, ако загуби, ще е в лично качество. Евентуалната загуба на Фандъкова ще се тълкува като събитие, защото засяга статута на партия ГЕРБ и може да предизвика криза в по-общ план'', поясни социологът за битката между двамата основни кандидати за кметския стол в София.

Според него столичният избирател, а и българският отдавна е привикнал на прагматичен, а не емоционален вот.

На въпрос кой от кандидатите има най-голям шанс да спечели изборите в София Юрий Асланов каза:

''Фандъкова има логично предимство, но то може да се окаже илюзорно, ако протестно-наказателният вот вземе връх и на балотажа се концентрира в полза на нейния опонент. Защото балотажът този път е неизбежен – никой не може да спечели на първи тур.''

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 135 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.