Делото срещу Бенчо Бенчев влиза в съда

17:39, 10 окт 19 25 2303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура – Бургас внесе обвинителен акт срещу Бенчо Бенчев, обвинен за спомагане на Димитър Желязков- Митьо Очите, да избегне наказателно преследване, както и за държане на боеприпаси без разрешително, и без да е взел необходимите мерки за сигурност, съобщиха от прокуратурата в града.

В същото време, въпреки че е обвиняем, Бенчев ще участва в местните избори като водач на листа, от местната коалиция „Ние, Гражданите“.

След скандала с укриването на Очите, той бе отлюспен от БСП, с чиято подкрепа бе избран за заместник председател на общинския съвет на Бургас. Това обаче не го отказа отново да атакува властта и той поведе листа за настоящия местен вот.

Прокуратурата съобщава, че Бенчев е обвинен за това, че в периода от втрои август 2018 г. до четвърти август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция, спомогнал Митьо Очите да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като на 02.08.2018 г. е транспортирал с лек автомобил Димитър Желязков от град Солун, Република Гърция, през границата между Република Гърция и Република Турция, до град Истанбул. За периода 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел „Рамада“, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев – престъпление по чл.294, ал.1 от НК.

Бенчо Бенчев е обвинен и за това, че на пети август 2018 г.в град Бургас, в дома си, в спално помещение е държал 57 броя фабрични патрони, представляващи боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ), без да има за това разрешително, изискуемо съгласно ЗОБВВПИ – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама