Мощен тайфун приближава Япония

08:03, 11 окт 19 / Свят 25 2529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тайфунът Хагибис, който приближава Япония, по мощност и степен на възможните щети, е съпоставим с тайфуна Ида през 1958 г, взел стотици жертви, заяви на пресконференция представител на Главната метеорологична агенция на страната, цитиран от БГНЕС.

"Много мощен тайфун, който не намалява силата си, може директно да удари областите Токай и Канто (около Токио) утре. Освен буря и бурни вълни, съществува опасност от рекордно количество проливни дъждове", заяви говорителят.

"Очаква се буря в цялата страна. Има опасност от щети, свлачища, бурни вълни, наводнения. За да защитите живота си, да защитите живота на вашите близки, молим преди вятърът и дъждът да се засилят, без да чакате да следвате инструкциите за евакуация, вземете мерки за сигурност възможно най-скоро “, добави говорителят.

Тайфунът Хагибис се насочва към Япония от югозапад. В събота и неделя той може да връхлети тихоокеанския бряг на страната, засягайки Токио.

Авиокомпаниите обявиха отмяната на повече от 800 полета, железопътните компании спират трафика в събота, пътните участъци край бреговете са затворени. Училищата в Токио обявиха отмяна на часовете в събота. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама