Екоактивисти блокираха централата на BBC в Лондон

13:32, 11 окт 19 / Свят 25 1988 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестиращите срещу климатичните промени от организацията "Бунт срещу унищожението" блокираха входа на централата на BBC в Лондон. Те настояват медията "да каже цялата истина" в отразяването на темите за околната среда, предаде Ройтерс.

Организацията призова "BBC да изпълни изключително важния си морален дълг да каже на хората цялата истина за климата и извънредната ситуация с екологията". Говорителка на BBC отказа коментар.

Демонстрантите носеха транспаранти с лозунги като "Планетата преди печалбите", развяваха знамена, пееха и скандираха.

"Бунт срещу унищожението" използва кампания на двуседмични граждански неподчинения, за да принуди правителствата да направят повече за борбата с парниковите емисии.

От началото на седмицата са проведени акции в няколко страни, сред които Великобритания, Германия, Австрия, Австралия, Франция и Нова Зеландия.

Полицията в Лондон извърши над 1000 ареста. Сред задържаните е и принцеса Есмералда Белгийска. Самата тя разпространи бележката от полицията за своето освобождаване. Принцесата обаче остава на разположение на британските власти, макар засега да не са ѝ предявени обвинения.

Белгийски медии съобщават, че природозащитниците са насрочили за утре в Брюксел 24-часово обсъждане на въпроса с опазването на околната среда. Предвижда се в срещата в градски парк да участват около 1000 души.

Активистите пропомнят, че в свое слово кралят Филип е подкрепил техните виждания. Те настояват държавният глава да иска повече от правителството за защита на околната среда и да обяви "климатично извънредно положение". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама