Фандъкова: Г-жа Манолова използва ролята на жертва в кампанията, за да може да спечели

10:19, 13 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1995 Topnovini
1

„Разбирам, че г-жа Манолова използва ролята на жертва в кампанията, за да може да спечели, но това не е честно.” Това каза пред bTV кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова заяви, че обвиненията на бившия омбудсман относно облепените с флаери коли с лика на Манолова са несериозни.

Тя и съпругът й Юри Фандъков за първи път дадоха телевизионно интервю заедно и признаха, че са заедно от 40 г. - ученическа любов.

По думите на Фандъкова няма рецепт за успешен брак.

„Обичаме се, подкрепяме се, а всеки си има своята работа и личен живот”, каза кандидатът за кмет пред bTV, а съпругът ѝ допълни, че на първо място е нужен късмет при избора на партньор.

„След това вече нещата опират до компромис, разбиране. Когато има обич в семейството – нещата се подреждат”, заяви той.

Юри Фандъков е лекар, със специалност детски болести, работи в столична болница, но работи и на частно. Споделя, че е решил да стане медик заради по-голямата си сестра.

„В гимназиалните ми години се наложи да отида с нея до Минногеоложкия университет, беше ужасно студен ден, а трябваше да се мине през една много дълга ливада. Аз бях потресен, че това може да ми се случи, а на 10 минути пеша беше Медицинският университет”, уточни той.

Двамата имат една дъщеря и двама внуци. Надяват се, че са били добри родители. Юри заяви, че е бил строг към дъщеря му, но много глези нейните наследници.

Фандъкова е била учител по руски език, а преди близо осем години оставя поста на директор на училище, за да стане кмет. „Сега срещам много мои ученици, много се гордея с тях. Аз бях млад учител, но държах да дисциплината. Всички те станах успешни хора и това много ме радва, защото това означава, че градът ни се развива”, посочи тя.

По думите ѝ случайно е станала учител, не е било нейна мечта. Впоследствие учи и Бизнес администрация, което ѝ помага в работата на кмет. Според Фандъков, съпругата му работи средно по 12 часа на ден.

„Той също има дежурства, а на мен ми се налага да ставам и да излизам през нощта – ангажиментите ни са сериозни. Животът ни е динамичен”, допълни половинката му и каза още, че той е критичен към нейната работа.

Кандидатът за кмет на София разказа и за един от най-трудните периоди в живота им – битката с рака. Тя заяви, че първият човек, на когото е споделила за болестта си е мъжът ѝ. „Аз инициирах най-голямата скринингова програма за профилактика на рак на гърдата – всяка година около 5 000 жени се преглеждат по нея. Целта е да създадем навик в жените. Тогава ме заведе насила на лекар”, коментира Фандъкова.

Eдин от основните ѝ съперници в битката за кметския стол – Мая Манолова обвини ГЕРБ, че я дискредитират. Фандъкова заяви, че обвиненията да бившия омбудсман са несериозни.

„Разбирам, че г-жа Манолова използва ролята на жертва в кампанията, за да може да спечели, но това не е честно. Имаме разговор за София, проектите на София. Част от групата на ГЕРБ подкрепи г-жа Манолова, иначе тя нямаше да стане омбудсман”, каза Фандъкова.

 
 

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани