Румъния спира анонимната продажба на карти за ало-измами

08:38, 14 окт 19 25 1945 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдействие на полицията остава основната схема, по която действат телефонните измамници, няма нови похвати, това е била тактиката и при последните три разбити банди. Това съобщи началникът на сектор "Измами" в ГДНП гл. комисар Златка Падинкова.

130 хил. лв. плюс златни накити дал дядо от София в края на януари - началото на февруари, като това е една от най-крупните реализирани суми от ало измамниците за тази година. Три дни продължила схемата, възрастният мъж бил убеден, че трябва да се настани в хотел, за да "помогне" на полицията да хване престъпниците и така всъщност е напълно изолиран три дни, през които на различни места оставя различни суми.

Близки връзки между "ало" измамниците и убийците от Негован

53 400 лв. пък дава 11-годишното дете от Стара Загора по нашумелият случай от началото на тази година, поясни инспекторката пред bTV.

Нараства броят прозвънени абонати с цел измама,300 хил. лв. е печалбата само на едната група, разбита миналата седмица.

Един от проблемите е, че в Румъния не се изискват лични данни при закупуването на сим карти за телефони, обясни Падинкова. Измамите стават с румънски карти от територията на Румъния. От следващата година обаче променят закона и там също ще се искат лични данни, съобщи главният комисар.

До жертвите се стига на абсолютно случаен принцип, обясни още тя. Независимо кой се обажда, искат ли се пари, става дума за измама, не се връзвайте, предупреди за пореден път полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама