Намериха стоки менте в турски камиони

11:25, 14 окт 19 25 1590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 15 000 текстилни изделия, чанти, парфюми,  спортни обувки и етикети са били задържани от митничарите при три проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

При един от случаите са открити над 8000 текстилни изделия, чанти, парфюми и спортни обувки, като една част от стоката е била недекларирана, а друга е задържана със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост.

При проверка на камион с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, се установява, че количеството на стоката не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани близо 2000 мъжки боксерки, 482 чанти и портмонета и 111 парфюма с логото на защитени търговски марки, сред които "Boss", "Chanel","Versace", "Michael Kors" ,"Calvin Klein". За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона за административно нарушение по Закона за митниците.  В хода на проверката, сред декларираната стока, са открити още над 4600 текстилни изделия и 1055 чифта спортни обувки с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Европейски регламент №608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите.

При друг случай при проверка на лек автомобил с българска регистрация са открити 1000 хартиени етикета със словно изображение на марката „Polo“  и 73 текстилни изделия с лого на известни марки.

При проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ, митническите служители открили близо 5 900 текстилни изделия като 5280 са тениски с логото на "Adidas" и  679 парфюма, по голямата част от които с логото на "Armani", "Chanel", "Boss", които били декларирани от шофьора на автобуса. Стоките са декларирани от водачите на лекия автомобил и на автобуса, но са задържани в изпълнение на Европейски регламент №608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите. За случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама