Акцент на деня: Нова кървава драма в Костенец

17:30, 14 окт 19 25 2599 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

18-годишен и жена на 24 години бяха задържани за убийство на 34-годишен мъж в Костенец. Основният мотив, по който работят разследващите, е лични отношения между жертвата и задържаната жена. По тялото на убития са открити множество прободни рани.

По информация на редица медии убитият е бил намушкан от бременната си приятелка. От полицията не потвърдиха, но и не отрекоха тази информация, като заявиха, че един от двамата арестувани е направил пълни самопризнания. Другият арестуван е мъж, с когото бременната може би е имала любовни взаимоотношения.

"Имало е събиране, на което хората са употребили алкохол. След това е възникнало скарване между присъстващите на това събитие и се е стигнало до скандал, при който мъжът е пострадал“, съобщи окръжният прокурор на София Наталия Николова.

При ареста жената е признала, че е бременна във втория месец.

По непотвърдени данни арестуваната е 29-годишната Даниела Стефанова и именно тя е станала повод за скандала, завършил с убийство. Убитият се водел гадже на Даниела, която обаче имала връзка с 18-годишния трети участник в кървавия инцидент в Костенец.

Отново по непотвърдена информация Даниела е била бременна от тайния си любовник, а подозренията на официалния й приятел са предизвикали скандала. Не е ясно дали споминалия се трагично 34-годишен мъж точно тогава е разбрал, че официалното му гадже му изневерява с друг или новината, че носи бебе от него.

През последните години Костенец се оказа арена на няколко убийства

В началото на май страната беше разтърсена от убийствата, извършени от Стоян Зайков. МВР изпрати стотици полицаи в района на Костенец, които 20 дни издирваха убиеца. 

Стоян Зайков застреля бившата си приятелка и майка на детето му, както и свой съсед, а по-късно се самоуби, след като беше обграден от силите на реда

През септември 2017 г., клошар застреля мъж на оживено място в центъра на Костенец, за което получи 12 години затвор.

Клошарят, с инициали П.М., имал разрешително за газови пистолети, но бил отстранил сепараторите им и по този начин те станали огнестрелни. На 7 септември 2017-а той влиза в спор при кофи за боклук с Д.Т. и стреля по него. С първия си изтрел уцелва случаен минувач в бедрото, а с втория убива на място Д.Т. Веднага след това се предава в полицията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама