За трети път удължиха разследването на катастрофата с Местан

16:10, 14 окт 19 25 1925 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За трети път беше удължен срокът на разследване по делото за катастрофата, в която участва лидерът на ДОСТ Лютви Местан и при която загина 6-месечно бебе, съобщи говорителят на окръжна прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева, цитирана от „24 часа“.

Новото удължаване с два месеца се налага, защото вещите лица все още не били готови с назначената по делото авто-техническа експертиза. Новият срок за разследване е 14 декември. На този етап единственият обвиняем по случая е лидерът на партия ДОСТ.

Бебе загина при тежка катастрофа, Лютви Местан е шофирал една от колите

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско. При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път, водещ към Гърция, последва сблъсък с "БМВ", движещо се от Кърджали по посока на ГКПП "Маказа". От удара "БМВ"-то излита от главния път и пада на над 100 метра в близкото дере. В катастрофата загина 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си към Кирковско. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му бяха ранени. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.

Местан за катастрофата: Няма да поема чужд грях или вина

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама