Повдигнаха обвинение на мъжа, застрелял трима българи в Чикаго

07:00, 15 окт 19 / Свят 25 2063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Властите в Чикаго повдигнаха обвинения на 66-годишния Криштоф Марек за петорното убийство през уикенда. Три от жертвите на тежкото престъпление са български граждани, съобщи БНР.

Марек е пенсиониран строителен работник,който в събота вечер в квартал “Дънинг” на 6733  “Уест Ирвинг Парк Роуд“ застреля с пистолет пет човека в сградата, където живел от 15 години. Три от жертвите са българско семейство, които са  вечеряли в дома си . 65-годишната Искра Попова и около 45 годишният й син Ивайло Попов са от Габрово, а снахата Цветанка Костадинова е от София. С тях е бил и 61-годишният американец Дейвид, който също е сред застреляните. На по-горния етаж на сградата, тежко ранена беше и 53-годишната Йоланта Тополска, която вчера също почина. 

МВнР: Трима от застреляните в Чикаго са българи (ОБНОВЕНА)

Криштоф Марек е извършил убийствата със законно притежаван пистолет. Съседите му го описват като конфликтен човек, не можещ да контролира яда си. Като вероятна причина за постъпката му e финансов натиск, на който може би е бил подложен в последните дни тъй като е имал сериозни финансови проблеми и опасност да изгуби жилището си. Бил е отстранен и от ръководството на жилищната асоциация в блока, където е живеел.

Жертвите на стрелбата в Чикаго вече са пет

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама