Правителството поиска оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов (ОБНОВЕНА)

10:04, 15 окт 19 / Политика 25 3768 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Премиерът ми разпореди от днес нататък да спрем всякакви отношения с БФС. Това каза на брифинг спортният министър Красен Кралев, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Кралев обясни, че премиерът Бойко Борисов го е извикал на спешна среща след мача с Англия вчера. Той припомни, че през последните 4 години правителството е направило много за българския футбол – строеж на терени, помощни терени, осветление, развитие на детско-юношески школи.

Англия иска УЕФА да разследва расистките скандирания на мача с България

„Но след последните инциденти от днес нататък преустановяваме всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до подаването на оставката на президента Борислав Михайлов. Държавата не може повече да толерира подобно поведение“, обясни Кралев.

Правителството иска оставката на Михайлов заради цялото състояние на българския футбол и вчерашните инциденти.

В пост във Facebook премиерът Бойко Борисов категорично осъди поведението на част от присъстващите на стадиона рoдни фенове. "Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", написа той.

"Страшно се преекспонираха нещата. Имаше няколко олигофрени, които даваха хитлеристки знаци, фланелката "No respect", другата публика си беше прекрасна. Ние не коментираме изстъпленията на английските фенове в София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация. Така че те да бъдат по-смирени, когато става въпрос за България. А и реакцията на държавата спрямо тези, причинили всичко това, е мигновена. България е най-толерантната държава. Не им се бъркам. Аз мога да забраня на моето правителство, което ръководя, в лицето на Красен Кралев, да прекрати всякакви дейности. Да, ревизията се прави в момента. Има една граница, която не ми е приятна... Не може държавата да е обвързана с поведението на един човек. Всички падат. Това не е страшно. Страшно е всичко друго, което се допуска в следствие на това", коменитра пред журналисти премиерът.

България загуби от Англия с 0:6

Вчера България загуби от Англия с 0:6 в квалификационен мач за Евро 2020. На два пъти срещата беше спирана заради прояви на расизъм от част от българските запалянковци по трибуните на Националния стадион "Васил Левски". Англия поиска УЕФА да разследва случая. Часове преди това английски фен почина в София след употреба на наркотици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама