„Намереното поколение“ се превръща в научно-образователен фестивал

10:23, 15 окт 19 / Култура и наука 25 1153 Topnovini
1

В началото на 2020 г. Национален научно-образователен фестивал "Намереното поколение", заедно с институционалната  подкрепа на МОН, ще събере на едно място повече от 100 организации и институции, ангажирани с образованието и науката на малки и вече пораснали ученици. Организаторите канят всички частни и държавни училища, образователни центрове, НПО-та, факултети на университети, музеи, галерии, издателства, фондации, институти на БАН, езикови школи, детски градини да се включат в изложението. 

Фестивалът „Намереното поколение“ ще отвори врати за училища, учители и ученици в България

Целта на събитието е да създаде научно-образователен мост чрез диалог в съвремена образователна среда, която да съхрани и предаде богатството от образователните ни традиции по интересен, разбираем, иновативен начин. 

Организаторите на събитието  дават възможността на всеки участник да представи нагледно своята образователна дейност, методи, подходи и добри практики, които ги отличават от останалите. Събитието ще се проведе в три модула- практически, лекционен и модул за национално обсъждане на иновации под прожекторите на Национален дворец на културата от 24-26 януари, а гост-водещ ще бъде добре познатият на всички водещият и актьор, Александър Кадиев.

Гости ще бъдат: учителят-вдъхновител Теодосий Теодосиев, отговорникът за спечелването на купища медали на наши физици- Никола Каравасилев, химикът, който  прави науката интересна -Наско Стаменов, съ-основателят на Software University- Светлин Наков, собственикът на една от най-успешните HR компании- Георги Първанов, деканът на геолого-географския факултет при СУ „Св.Климент Охридски“- доц. д-р.Филип Мачев, доц.Албена Йорданова, микробиологът Явор Денчев- създател на Детски научен клас (ДНК), Gary Rowlands от STEAM Powered, Иън Джаксън от WWF и много други.

Регистрациите за участници са отворени до 4 декември 2019 г., като за целта всеки може да попълни специално създадена регистрационна форма за участие, или да се свърже с екипа на проекта на: [email protected]

Повече за тях и тяхната история може да научите в официалната страница във facebook:

www.facebook.com/apebulgaria/За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 10 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.