Адвокатът на Полфрийман иска освобождаването му от Бусманци

12:03, 15 окт 19 / Политика 25 1956 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Адвокатът на Джок Полфрийман е внесъл искане той да бъде освободен от Бусманци и да отиде на външен адрес", съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Процедурата е в ход, трябва да се изпълнят определени изисквания, за да се случи това. Чакам да разбера дали условията са изпълнени и ако са изпълнени, ще спазим процедурата", добави Маринов.

Австралия: Следим отблизо делото "Полфрийман"

На 7-ми октомври ВКС проведе заседание, на което стана ясно, че в двумесечен срок ще произнесе решението си за съдбата на Джок Полфрийман.

Тричленен съдебен състав на същата съдебна инстанция, начело с Калин Калпакчиев, реши да пусне Полфрийман преди да е излежал пълната си присъда, тъй като прецени, че се е поправил, въпреки негативните становища на властите в затвора и на прокуратурата. Съдът се позова на мнение от председателя на Български Хелзинкски комитет Красимир Кънев, който обаче заяви, че не е изразявал положително становище за Полфрийман, а за дейността му в затвора.

Съдийският състав: Предсрочното освобождаване на Полфрийман трябва да се изпълни незабавно

От затвора Полфрийман беше отведен в Центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, тъй като не разполага с лични документи. Към днешна дата Полфрийман има издадени лични документи и дори купен билет за пътуването си до Австралия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама