С какви думи Джок Полфрийман напусна общежитието в Бусманци?

19:35, 15 окт 19 25 3723 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

Австралиецът Джок Полфрийман напусна центъра за временно настаняване в Бусманци.

„Не се страхувам за живота си, защото имам голямо доверие на българския народ, който ме е пазил досега. За 12 години всички, които са ме защитавали, са българи. Имам голямо доверие на хората тук”. Това заяви Полфрийман след излизането си от центъра, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Полфрийман каза, че не иска да направи нещо, което да обиди МВР. На въпрос къде смята да отиде сега, Полфийман отговори, че няма никаква представа, но най-вероятно ще отиде при негови приятели. 

„Това беше малко странно. Може би час преди да бъда освободен дойдоха 40 полицаи. Претърсили са ми килията и са ми взели паспорта. Някакъв началник ми каза, че нямам право на паспорт. Доколкото знам, не могат да ми забранят това. Малко е нелепо обяснението, че ме спират да напускам страната, защото ако опитам да го използвам, на летище София ще има индикации, че имам забрана. Нелепо е обяснението, че ми вземат паспорта, за да не напускам страната”, каза още той.

Джок Полфрийман уточни, че иска да продължава да работи в качеството си на председател на затворническото българско сдружение и да помага на затворници от цялата страна. 

Относно обиска на вещите му, който беше направен днес, той заяви, че затворниците имат право на телефони. ''Вие сте чули от главната прокуратура, че нямам паспорт - държавата е излъгала народа, че причината, че съм бил в общежитието в Бусманци е, че не съм имал паспорт'', каза той. 

Освобождават Джок Полфрийман още днес

''Ако върне делото ми за ново разглеждане, всеки съдия ще трябва да дава отвод. Има много хора, които са излизали преди мен и след мен, за последните дни има различни проблеми в България, които имат повече нужда от вашето внимание, отколкото моя случай''.

Австралиецът каза още, че е излизал три пъти на отпуски от затвора без надзор.

Полфрийман ще трябва да се явява ежеседмично в районно управление на МВР, докато забраната за напускане на страната не отпадне. Полфрийман ще бъде настанен на адрес. За него важи заповед за напускане на страната, която е от 2011 г., издадена от тогавашния директор на дирекция "Миграция".

„Паспортът на Джок Полфрийман е при нас. В закона за чужденците е записано, че документите на чужденец могат да бъдат временно отнети, когато има заповед за експусиране”. Това заяви директорът на Дирекция „Миграция“ ст. комисар Николай Николов на извънреден брифинг.

„Към момента е спряно изпълнението на заповедта за експулсиране до отстраняване на пречките”, каза още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама