Йорданка Фандъкова: Аз съм спряла най-много обществени поръчки

22:30, 15 окт 19 25 3388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аз съм човекът, който е спирал най- много обществени поръчки. Това обяви кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова в дебат в предаването "Референдум" по БНТ. "Чух да се говори за дискриминационни условия. За 10 години сме привлекли над 4 млрд. лева европейски средства", заяви тя и изтъкна, че с решение на съда едно министерство дори трябва да върне на СО 2 млн. лева, които са били защитени.

На твърденията на независимия кандидат Мая Манолова за нагласена обществена поръчка за електробуси, Фандъкова отговори: "Или съветниците ви не ни съветват добре, или нарочно заблуждавате хората". Тя изтъкна, че е поискала специална проверка за тази обществена поръчка, която показва, че минимум 6 са компаниите, сред тях и европейски, които могат да отговарят на изискванията. "Нямате готови планове и разчитате на хвърляне на обвинения. Дължим на хората разговор за града", подчерта кандидатът за пореден кметски мандат.

"Хората очакват решения. Градът ни няма време за губене и експерименти", подчерта Фандъкова. Тя обясни, че само до 2 месеца трябва да се защитят средствата за водопровод и канализация в столичните квартали. "Това означава опит, екип и работа, а не приказки", обяви Йорданка Фандъкова.

Във връзка с расисткия скандал след дербито с Англия Йорданка Фандъкова съобщи, че са проучени 5 терена за преместване на Националния стадион. "Терените са в по- отдалечени райони, но комуникативни- близо до спирки на метрото и големи булеварди", обясни тя и уточни, че намира за най- подходящ терен в район "Люлин".

Относно сигурността в столицата, Фандъкова припомни, че в момента камерите са 3000. "80% от училищата и детските градини са покрити, предстои да ги покрием на 100%", поясни тя и допълни, че в повечето паркове също има камери, вече се поставят и в кварталите.

Йорданка Фандъкова беше категорична, че проблемът с трафика в София се решава с комплекс от мерки. "Направихме най- голямата и мащабна модернизация на наземния градски транспорт", обяви тя. Според Фандъкова има 3 важни задачи, които да подобрят градския транспорт и да го направят по- привлекателен- довеждащ транспорт в кварталите, завършване на системата за електронно таксуване и синхронизиране на разписанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама