Делчев: София се управлява като офшорка

09:54, 16 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 992 Topnovini
1

София се управлява като офшорна кампания. Както при офшорките, най-отпред стои лице, което е безразлично на хората, за да не ги дразни, а зад него се крият онези, които прибират голямото парче от баницата. Тези хора вече са ясни - кой да работи в София решават премиерът Борисов и близките му фирми. Това заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ Димитър Делчев, водач на листата на коалицията „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите), която подкрепи гражданския кандидат за кмет Мая Манолова.

Делчев: Ще забраним строителството на Витоша

На тези избори битката е между два отбора – на промяната и статуквото. Промяната вече стана в Истанбул, стана и в Будапеща, време е да стане и в София“, добави той

Статуквото от 14 години обещава всичко на всички, но не изпълнява нищо. От 14 години чакаме цяло Околовръстно, електронна община и място в детска градина за всяко дете. На хората им писна. За листата на ДБГ залогът е промяната, смяната на корупционния модел на ГЕРБ. Мая Манолова иска и може да смени този модел и затова я подкрепихме“, каза Делчев.

Да, Манолова има ляво минало, но успя да докаже, че може да работи за каузи, важни и за десните хора. Именно затова получи подкрепата на гражданите, които издигнаха кандидатурата ѝ. София има 1,7 млрд лева бюджет, представяте ли си, че ако поне половината от парите в обществените поръчки не се отклоняваха, отдавна вече щяхме да имаме цели рингове, които да разтоварват центъра от паразитния трафик, нормални тротоари за пешеходците и много повече ремонтирани улици“, коментира Делчев.

Делчев при среща с граждани: Ще спрем корупцията

Той припомни, че с Манолова са подписали Платформа за гражданско управление с над 20 десни политики, сред които неувеличаване на данъците, подкрепа за малкия и средния бизнес в София чрез електронна община и намаляване на бюрокрацията, ваучери за частни детски градини за децата, останали без място в общинска.

Делчев заключи, че за по-чист въздух е необходимо следващият общински съвет да стимулира ползването на повече електромобили в София.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 24 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.