Да ядеш злато може да звучи като някаква странна тенденция, вълнуваща богатите по целия свят, но всъщност потапянето на храна в ядливо злато е практика, която може да бъде проследена до древните египтяни.
Развълнувана от тази нова тенденция, компания за сладоледени торти в столицата на Турция, Анкара, решава да опита този подход.
От компанията запретнаха ръкави, за да изработят най-скъпата торта в Турция, предаде БГНЕС като цитира „Сабах“. За да постигнат целта, са закупени 340 грама злато.
Екип от 14 души е създал тортата от козе мляко, шоколад и крем. Ядливата торта е направена за цели 21 дни и се появи на франчайз шоу в Истанбул.
Тортата струва 56 000 турски лири (почти 9 500 долара). Ако искате да опитате тортата, трябва да платите 6 750 турски лири (около 1 100 долара) за резен.
В реч пред пресата Яшар Каплан от компанията, изработила златната торта, каза, че тортата е първа по рода си в Турция.
"Тортата е направена от 340 грама 14-каратово ядливо злато. Екипът, който направи тортата, работи с най-малките възможни пинсети, за да се случи това", добави той.
Добави коментар