Задържаха трима, написали "Ердоган - убиец" на турското консулство в Нант

13:11, 16 окт 19 / Свят 25 1792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама мъже и една жена, заподозрени, че са причинили щети на турското консулство в Нант /Западна Франция/, са били задържани тази нощ, предаде АФП, като се позовава на полицейски източници.

Полицията е предприела мерки след задействане на аларма на консулството. На място полицаите са задържали двама мъже, които са отказали да се идентифицират, и една жена на 23 години, предава БТА.

Ердоган: Няма да прекратим акцията в Сирия

Стените на консулството са били напръскани със зелена боя, а бензин е бил разлят покрай желязната ограда. Заподозрените са били изцапани със зелена боя и един от тях се опитвал да запали бензина, според полицията.

Задържаните са поставени под арест.

Предишната нощ пожарникарите са се намесили около 01:50 часа след обаждане на очевидец, който е сигнализирал за начало на пожар в консулството, според полицейските източници.

Очевидецът е казал, че е чул експлозия, а след това е видял пламъци на балкона на консулството, където е било намерено запалително устройство. По сградата е имало надписи "подкрепа за кюрдите", "диктатор фашист" и "Ердоган - убиец".

Заместник-консулът на Турция в Нант е внесъл вчера жалба в полицията в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама