Приключи съдебното следствие по делото срещу Веселин Марешки

19:50, 16 окт 19 25 3113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди минути Варненски окръжен съд приключи с изслушването на пледоариите на страните по наказателно дело срещу Веселин Марешки и Красимира К. обвинени в изнудване и заплахи с увреждане на имущество.

Съдът обяви, че ще се произнесе с присъда на 18 октомври 2019 г.

Според обвинението, в периода 9.10. -16.11. 2014 г. двамата подсъдими се опитали да принудят Асен М. да им плаща наем за наетата от него пицария в размер на 10 000 /десет хиляди/ лева, вместо на наемодателя Тони Д., с когото имал договорни отношения. Той пък от своя страна бил бивш съпруг на Красимира К.

Твърденията на прокуратурата са, че след като бизнесдамата не успяла да си върне собствеността по съдебен път, потърсила съдействие от бизнесмена Веселин Марешки.

След като Асен М. отказал да плаща наем на двамата подсъдими, те предприели ответни действия. Подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, които довели до събарянето й. Впоследствие, след искане на Красимира К., било прекратено и електрозахранването в обекта.

Тогава Асен М. се обърнал за помощ към общинския съветник от Варна Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията се надявал, че в качеството си на длъжностно лице Костадинов ще помогне за разрешаване на конфликта между него и Веселин Марешки.

Преди 5 години, защитавайки двете страни в спора, се стигнало до размяна на удари между лидерът на партия „Воля“ и общинския съветник от Варна. Поради този факт срещу Веселин Марешки беше повдигнато и обвинение за нанасяне на лека телесна повреда. Поради изтичане на абсолютната давност по отношение на това престъпление, през юни тази година Варненски окръжен съд прекрати частично наказателното производство.  

Съдът допусна за съвместно разглеждане в наказателното дело граждански иск в размер на 40 000 лева от Асен М. представляващи обезщетение за претърпени неимуществени вреди в резултат от извършеното деяние. Другият иск е за 14 830 лeва от името на фирмата му Red Hot България, представляващи паричната равностойност на унищоженото и повредено имущество собственост на дружеството и възпрепятстване на търговската дейност на заведението.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама